Sådan rengør du din sofa

Sådan rengør du din sofa

Du kender det måske. Du sidder og hygger dig i sofaen med noget lækker mad eller en kop kaffe, og pludselig kommer du til at spilde i den. Det er noget af det mest irriterende, og du kan ikke lade være med at gå lidt i panik. Især hvis det er din helt nye sofa, det er gået ud over. Der findes heldigvis metoder, hvorpå du kan få bugt med pletterne. Rengøringen afhænger selvfølgelig af din sofas materiale. Hvis du vil vide, hvordan du rengør netop din type sofa, så forklarer vi dig hvordan herunder. Følg med, hvis du vil vide mere. 

Lædersofa

En sofa i læder suger ikke væske til sig i lige så stor grad som en stofsofa for eksempel gør. Derfor er en rengøring af lædersofaer ikke så omfattende endda. Hvis du vil rengøre din lædersofa, så skal du starte med at tørre sofaen af med en hårdt opvreden klud, så du fjerner overskydende støv og snavs fra sofaen. Derefter pisker du omkring en halv deciliter sæbespåner sammen med en liter vand, så der ikke er klumper. Nu tager du så blandingen og smører det på hele sofaen med en opvredet klud i cirkelbevægelser. Til sidst tørrer du sofaen af med et tørt viskestykke, og så er den så god som ny. 

Stofsofa

En stofsofa tager lidt bedre imod pletter og snavs. Det er dog lige så nemt at rengøre en stofsofa som en lædersofa. Når du skal rengøre din stofsofa, så skal du først fjerne alle puder og støvsuge sofaen grundigt. Derefter blander du lidt opvaskemiddel op med lunken vand, og vasker sofaen med en opvreden klud. Du skal ikke gnide for hårdt på stoffet. 

Uldsofa

Hvis du har en uldsofa, så skal du sørge for at fjerne pletterne så hurtigt som muligt. Dermed er den helt simpel at rengøre. Du blander bare noget lunkent vand med lidt opvaskemiddel, og påfører det med en blød svamp eller børste i cirkelbevægelser. Gnid ikke for hårdt, da det kan ødelægge stoffet. Skyl sofaen når du er færdig med en opvredet klud, og sørg for at opsuge overskydende fugt. Nu skal du bare lade din sofa lufttørre.